Докато Томи беше по-малък от годинка, беше много игрив. Постоянно си намираше с нещо да се закачи, гонеше мухите през лятото, развиваше кълба прежда без проблем, измъкваше си ги направо от сака, "помагаше" на майка ми да плете и шие гоблен и изобщо беше адски активен през целия ден. Докато аз си оправях леглото и се подготвях за сън, той си хапваше и когато си легнех се присламчваше към мен и заспиваше кротко.
Като порасна, предпочиташе да спи по цял ден и евентуално вечер малко да поиграе. Голям мързел стана тогава. Ядеше в легнало положение дори.
Не обичаше непознати. Когато имахме гости се навираше, където свари и не излизаше докато не си тръгнат. Ако оставаха в нас се показваше колкото да хапне и отиде до тоалетна и после пак се криеше някъде.
Не беше особено ревнив, но все пак не липсваха и моменти, в които ме искаше само за себе си. Веднъж издра до кръв ръката на най-добрия ми приятел понеже ме беше прегърнал.
Компютърът много го харесваше. Редовно се настаняваше да се мие върху клавиатурата. Така ме научи да излизам от всякъде, за да не пише вместо мен. Веднъж даже беше рестартирал машината натискайки мишката, но как е улучил не знам... Колкото и да го гонех от там, той настояваше, че си харесва местенцето.
Също така обичаше да гледа телевизия. Редовно се настаняваше върху дивана и зяпаше блажено със семейството. Удобно легло му бяха книгите, също така тетрадките и учебниците ми. Учена котка, какво да ви кажа друго