Малко сложно ви се разчита - не стига че е на латиница, ами и сте поизяли по някоя буква
И моят котарак става в 5 сутринта. НА него проблемът му е, че вече е огладнял

Така че като му сложа малко в чинийката и млъква.
Другият момент е, че котките са нощни животни, сами знаете. НА ТЯХ СИ ИМ Е В ПРИРОДАТА ДА СТАВАТ ПО-РАНО! И определено не е техен проблем, че на вас ви се спи

КАто сте си взели котка, сте се ангажирали с нея по определен начин. Трябва да я уважавате, за да ви уважава и тя. Това не е плюшена играчка - да имам пухкаво коте, да си го мачкам, чакай да го кастрирам да не ми вдига шум .... Вие ще поискате и да спре да ака, щото мирише.
Котките обикновено мяукат, за да ви привлекат вниманието ( освен ако не ги боли нещо - тогава изходът е лекар ). Обърнете им внимание, погалете ги,вземете ги на ръце. Обикновено като им отделите даже 5 мин да ги погалите и после ги пуснете, те спират да мяукат. Моята котка по цял ден стои сама,защото аз работя. И вечер като се прибера, мяука ама се къса! И ми скача на рамото,доволен, че ме е докопал вече, и не слиза оттам едно 15 - 20 мин. Така си ходим из къщата - аз си върша моята работа , той си стои на рамото. И като разбере че никъде няма да ходя, си слиза сам и цяла вечер не му се чува гласа.
Котката не е за забавление - като и натиснете копчето - да мърка, като го натиснете - да заспива и т.н. Изисква грижи и внимание! И любов!