ПОМОЩ !!!!! Не ме оставя да спя !!!

Проблеми възникващи в съжителството Ви с домашния любимец. Дране на мебели. Уриниране не където трябва. Котките и децата, котките и бабите, котките и телевизора...кой командва?!

Re: ПОМОЩ !!!!! Не ме оставя да спя !!!

Мнениеот Ev0luti0n » Вто Дек 22, 2009 12:47 pm

Под шамаросване не разбирайте ,че го спуквам от бой просто му показвам ,че така не е правилно и той разбира :wink:
само ,че сега имам проблем с него и незнам как да го реша не иска да стои при мен като ме види и бяга ,а на мен ми е кофти защото искам да си е при мен явно се страхува по какъв начин да се помирим , а и + това когато го взема да си играем той ме дере реално по рацете ми остават белези и много се ядосвам как да се помирим? :oops: :cry:
Аватар
Ev0luti0n

Мнениеот люба иванова » Вто Дек 22, 2009 1:01 pm

С много търпение,с много галене и без бой.Необходимо ти е много време,котките помнят много.
Изображение
Изображение
Аватар
люба иванова

Мнениеот Ev0luti0n » Вто Дек 22, 2009 1:04 pm

Ще опитам! :)
Аватар
Ev0luti0n

Мнениеот kliaksa » Вто Дек 22, 2009 1:14 pm

Спри да го удряш.

Ако те дере, вината е твоя - извинявай че така го казвам. :) Котката те приема или за равна на нея и се отнася като с друга котка - дере те и те напада, или като някого, от когото зависи,понеже я храни и се грижи за нея. И в този случай те слуша. Ако искаш да си играете, НЕ И ДАВАЙ ДА СИ ИГРАЕ С РЪЦЕТЕ ТИ - хвърли и нещо да гони и да се боричка, но не я дразни с ръце! У нас така се получи - моя приятел дразни Тихчо като го гъделичка по кормето. И съответно за котето той е една голяма играчка :) Не го слуша като го вика, не обръща внимание като му се кара, а ако го плесне за нещо, Тихчо се ядосва и го напада. Мен вече ме слуша, свикна. Различава кои ръце го хранят и кои го закачат и го дразнят :)

Ето затова не се удря котка - защото после те възприема за някой , от когото тр да се пази и съответно го хапе и напада.
kliaksa

Мнениеот infinity » Вто Дек 22, 2009 1:19 pm

Животинките са достатъчно умни, за да разбират кое и правилно и кое не. Леля гледа котка която е тигрова окраска, която се казва Тас - името му бе измислено на анимационния герой Тазманийския дявол :roll: , братовчед ми го измисли. Та си спомням, навремето дядо ми е много строг човек и малко ми се струваше, когато бях тинейджър, че не понася котките. Но като се появи котака в дома на баба ми, няма как и трябваше да живеят заедно, колкото и да искаше да го изхвърли - баба ми пък пък беше друга крайност и тя изобщо не даваше и дума се спомене някой да го изгони.
Та като всяка млада котка беше с буен характери правеше бели, катереше се по масите буташе саксии, а дядо ми непрестанно го хокаше и си позволяваше от време на време и да го пошамароса леко по главата, но без да го бие, а ние пък все му се карахме да не го прави. В крайна сметка обаче, Тас си изгради характер и не след дълго вече много добре знаеше кое може и не може да прави. Също така мисля, че започна и да уважава всеки по различен начин- дядо ми само като му кажеше една дума и Тас знае какво трябва да направи- по принцип Тас го изкарваха да спи на терасата през лятото с дядо ми си имат ритуал и до днес, просто той му казва "Хайде Тас навънка" и котака знае че трябва да ходи на терасата, става и тръгва сам, чака на външната врата, а ако му се допикае по рано, сам отива и почва да мяука да му отворят. Отваряше си вратите сам... скачаше на дръжката отваряше вратата, никой не го беше научил на това! :D Тас си ме обича и уважава и до днес, колкото и рядко да ходя при дядо си, винаги ме поздравява с характерното си мъркащо мяукане, като че ли ми говори, а всеки път като го повикам по име ми отговаря и ме поглежда, изобщо много умна котка.
infinity

Мнениеот Стефи » Вто Дек 22, 2009 1:35 pm

То няма глупава котка! Има стопани които не я уважават и обичат достатъчно и съответно тя си проявява характера. Котката не е плюшена играчка да си играеш с нея само когато искаш. Тя има нужда от всекидневни грижи и внимание, но когато иска да си почива и подремва не би трябвало да и пречим.Тя си е член на семейството и може да се каже, че къщата е нейна. Моите са 4 големи котки и всяка една е различна.
Аватар
Стефи

Мнениеот lazy88 » Чет Мар 11, 2010 11:42 am

Zdraveite .Az imam sashtiqt problem .Moqt kotarak mquka pochti cqla vecher ,no moga da go uspokoq , a tova e mnogo iznervqshto i ne mojem da spim cqla vecher.Neznam ako go skopq dali nqma da spestani da vie ,ako e taka shte go napravq.Vijdam,che mnogo hora imam tozi problem ako nqkoi e nameril reshenie molq pishete mi .
lazy88

Мнениеот Tedy » Чет Мар 11, 2010 3:21 pm

Zdravei z imam sa6tiq problem imam persiiski kotarak na 10 meseca koito v 5 4asa sutrin ve4e e na krak i zapo4va da buta da mquka da dere.I az edvam se naspivam ve4e 4 ,eseca stavam v 5 4asa a sa6to taka xodq i na rabota i mi e dosta trudno da izdarjam no nikoga ne sam go udrqla.Ne e gladen za6toto koga to mu sloja da qde v 5.15 sutrin ne go poglejda 4akame da stna ve4e napalno i togava mlakva i zapo4va da qde az si mislq 4e prosto iska nqkoi da stava s nego a na men mi se spi v 5 4asa sutrinta.
Ako nqkoi mi kaje kak da do ot u4a ot tozi mu navik 6te sam mu blagodarna.
Tedy

Мнениеот kliaksa » Чет Мар 11, 2010 4:01 pm

Малко сложно ви се разчита - не стига че е на латиница, ами и сте поизяли по някоя буква :D

И моят котарак става в 5 сутринта. НА него проблемът му е, че вече е огладнял :D Така че като му сложа малко в чинийката и млъква.
Другият момент е, че котките са нощни животни, сами знаете. НА ТЯХ СИ ИМ Е В ПРИРОДАТА ДА СТАВАТ ПО-РАНО! И определено не е техен проблем, че на вас ви се спи :) КАто сте си взели котка, сте се ангажирали с нея по определен начин. Трябва да я уважавате, за да ви уважава и тя. Това не е плюшена играчка - да имам пухкаво коте, да си го мачкам, чакай да го кастрирам да не ми вдига шум .... Вие ще поискате и да спре да ака, щото мирише.
Котките обикновено мяукат, за да ви привлекат вниманието ( освен ако не ги боли нещо - тогава изходът е лекар ). Обърнете им внимание, погалете ги,вземете ги на ръце. Обикновено като им отделите даже 5 мин да ги погалите и после ги пуснете, те спират да мяукат. Моята котка по цял ден стои сама,защото аз работя. И вечер като се прибера, мяука ама се къса! И ми скача на рамото,доволен, че ме е докопал вече, и не слиза оттам едно 15 - 20 мин. Така си ходим из къщата - аз си върша моята работа , той си стои на рамото. И като разбере че никъде няма да ходя, си слиза сам и цяла вечер не му се чува гласа.
Котката не е за забавление - като и натиснете копчето - да мърка, като го натиснете - да заспива и т.н. Изисква грижи и внимание! И любов!
kliaksa

Мнениеот Стефи » Чет Мар 11, 2010 5:55 pm

Абсолютно съм съгласна с kliaksa! Имат нужда от внимание и любов! Моите ме будят в 6 и това е години наред. Всяка вечер ги гушкаме и храним първо тях, а след това сме ние.
Котката в къщи е като още едно дете. Е детето след 2-3 години може да си каже какво го боли докато котката и на 10 си е бебе.
Аватар
Стефи

Мнениеот Tedy » Пет Мар 12, 2010 4:30 pm

Не си мислете че стой сам във вкъщи има по цял ден някой.Тази сутрин беше същото не гледам котка за първи път.Но това не се издържа. :roll: В момента в който стана и вече млъква и е много доволен и мърка и започва да яде не че не съм му сложила в 5 сутринта ядене.Просто да съм до него когато яде.Да се надявам че ще спре щом порасне още.Съгласна съм че е като малко дете :D
Tedy

Мнениеот kliaksa » Пет Мар 12, 2010 5:45 pm

Ами радвай се, че те иска за компания :D Значи те удостоява с честта да те приема за равна / равен на собствената си личност :lol:
kliaksa

Мнениеот couNTess86 » Нед Мар 14, 2010 3:54 pm

:lol: :lol: Милото животно,мъничко е още,ще се кротне,спокс.И мойто беше такова щурче,ама сега е мн спокоен през нощта,пробвай да си поиграете преди да си легнете за сън,опитай да го поизмориш ,а ако се събуди към 5ч.можеш да го нахраниш и се надявам да си легне пак,така се дресирахме ние,дано се получи и при вас. :wink:
couNTess86

Мнениеот cambrils » Сря Мар 24, 2010 6:38 pm

Нека и аз се включа... Туф се буди всяка нощ точно 2 пъти- в 3:00 и в 6:07 (според моя часовник). В 3:00 става, скача ми в.у главата, хапва си човешка коса.. И отива до тоалетна, хапва си пастет, връща се, спи.
В 6:07 всичко това се повтаря, с изключение на спането накрая- решава, че след като на него не му се спи вече, че след като е светло в стаята- е време за игра... И откакто е вкъщи- аз ставам в 6:07... Свиква се! Затова успех :)
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
cambrils

Мнениеот kliaksa » Чет Мар 25, 2010 9:17 am

хахахахахахахахахахахахаха :))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Обаче е вярно - свиква се :lol:
kliaksa

ПредишнаСледваща

Назад към Грижи за котките. Съжителство и дресировка