нашийник с информация

Всичко останало за котките :-)

нашийник с информация

Мнениеот roky » Пет Яну 08, 2010 12:26 pm

Здравейте! Бих искала да знам от къде мога да поръчам нашийник с информация за собственика на котето? Например с телефон или адрес. Ако котачето се изгуби, така хората, които го намерят биха могли да го върнат на собственика. Вашите котки имат ли такъв нашийник, къде може да бъде направен и от какъв материал трябва да е за да не му тежи?
roky

Re: нашийник с информация

Мнениеот roky » Пон Яну 11, 2010 12:11 pm

Никой ли няма нашийник на котето си? :(
roky

Мнениеот Стефи » Пон Яну 11, 2010 1:17 pm

Не нямам нашийник на нито една котка :P Те моите не излизат.
Аватар
Стефи

Мнениеот Ifffka » Пон Яну 11, 2010 1:30 pm

А защо не попиташ в някоя бижутерия? На моя приятелка там гравираха някаква плочка. Също така можеш да питаш и в зоомагазина, от който си купуваш аксесоарите за котката, дали те не знаят някое място.
Последна промяна Anonymous на Пон Яну 11, 2010 3:47 pm, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
Аватар
Ifffka

Мнениеот mimi_roni » Пон Яну 11, 2010 2:27 pm

http://forum.dog.bg/lofiversion/index.php/t5735.html

Чичко гугъл знае всичко! :)
mimi_roni

Мнениеот maya.n » Пон Яну 11, 2010 6:06 pm

В същия форум твърдят,че имало вариант на микрочип , който се слага на нашийник,а не се имплантира подкожно, и съдържа същата информация-данни за животното и за собственика.
Звучи удобно,че може да се слага и маха, за разходки или излизане навън.
А дори се предлагали и проследяващи устройства - gps-за кучета/котки, но не знам какви цени- във форума пише от 20 до 2000 лв, което звучи несериозно /такъв диапазон/.
Другият проблем,според мен, е - има ли сателит, или четящо устройство, или както и да се казва -някаква джаджа, която да разчете информацията или реално да проследи, в България?
Ще се занимава ли някой, и къде да кажа, "изгубих си котката, еди какъв си диапазон"? Дали няма да ми се изсмеят?
За скъпи, изложбени котки знам,че е задължително.Но не знам дали си струва за милите ни домашни любимци...
Докато, и гравиран нашийник да й взема на котката, просто ще го хвърлят и...толкова. :roll: ако искат да задържат животното. :|
Изображение
Аватар
maya.n

Мнениеот ElenaB » Пет Яну 15, 2010 4:15 pm

В почти всеки зоомагазин можеш да си купиш.Аз съм купила на моята котка такъв нашийник от кварталния зоомагазин.Има и звънче ,има и малка цилиндрична кутийка на резба .Като я отвориш,вътре е листчето с адреса и телефона и името на котката.Просто трябва да потърсиш. :)
ElenaB

Мнениеот Ifffka » Сря Мар 10, 2010 10:53 am

Аз се замислям да взема на Пуфка и Чарлинка такива, след като ще ги правя дворни котки през лятото, и се притеснявам, че може да хукнат нанякъде да опознават района, и да не могат да се върнат. Дали е удачно обаче, след като ще са постоянно навън, и може да се закачат някъде с тези нашийници? :?
Изображение
Изображение
Аватар
Ifffka

Мнениеот люба иванова » Сря Мар 10, 2010 11:28 am

Котето ако не е носило каишка на врата дали ще търпи сега след като му се сложи?Много котки не са свикнали и не траят нищо .
Изображение
Изображение
Аватар
люба иванова

Мнениеот marilie » Сря Мар 10, 2010 6:43 pm

Ifffka, това което задължително трябва да направиш преди да ги пуснеш на двора, е да ги кастрираш. Защото като заговори инстинкта, никакъв нашийник няма да помогне.....
Изображение
Аватар
marilie

Мнениеот Ifffka » Сря Мар 10, 2010 6:47 pm

Дам, вече се уговорихме с лекаря през април да ги кастрираме и двечките, тъй като освен студа в момента, и се лекуват, и имат още две инжекции следващата, и по- следващата седмица, и след това :) Но все пак се чудя за нашийниците, защото Пуфката съм я губила вече веднъж, а Чарлето някой друг явно я беше загубил. Кварталът е много спокоен, само къщи и кооперации с дворове са, но все пак обмислям идеята, но според мен поне Пуфката ще го смъкне на секундата.
Изображение
Изображение
Аватар
Ifffka

Мнениеот pandachina » Пон Юни 28, 2010 10:58 am

Една приятелка си е купила такъв нашийник, който се откъсва, ако котето се закачи някъде и така не може да се удуши. Лошото е, че нашийникът в такъв случай пада, а с него се губи и инфото за котката.
Аватар
pandachina

Мнениеот V!X » Пон Юни 28, 2010 11:11 am

Моят котак е още бебе, но обича да седи на терасата. Не се катери все още, но за всеки случай му взех като нашийник с цилиндър, където са данните.Имаше го в зоомагазина до нас и беше към 1,50 (без нашийника). Малкият в началото го прие за играчка и се търкаляше и дърпаше, но свикна ивече не му прави особено впечатление. :D
V!X

Мнениеот Ifffka » Пон Юни 28, 2010 11:29 am

Само да ви кажа, че тези контейнерчета много лесно се отвъртат. На Пуфинката така й беше паднала информацията точно в деня, в който ги пускахме навън. И стана еднааа.... Всички помните. Така че внимавайте. Сега и на двете съм им махнала нашийниците, защото Чарлето свикна, а нашийника й протърка козинката на врата, а Пуфката няма никакво желание вече да излиза където и да било.
Изображение
Изображение
Аватар
Ifffka

Мнениеот pandachina » Пон Юни 28, 2010 11:46 am

Добре, че на Пуфи й е минал меракът да излиза. То е хубаво да се поразходи, но щом не иска, по-добре, защото поне няма риск за нея.
Аватар
pandachina

Следваща

Назад към Общ форум