Каква порода е котето ми?

Мястото за теми за вашата котка

Re: Каква порода е котето ми?

Мнениеот insane » Съб Мар 06, 2010 10:05 am

Не знам какво показва Earthlings, обаче аз лично умишлено не искам котка от развъдник.Просто се отвратих от тогава.Колкото и породисти и родословни да са там.А точно в един такъв лицензиран развъдник объркаха пола на едно котенце и 4 месеца го смятаха за женско.Аз мога да го позная, ама те не могат.Ами я ми кажете ако две котки с родословие от една и съща порода, закупени от лицензиран развъдник имат поколение , но в домашни условия тогава мелез ли се получава? Сигурно, защото не е родено там, няма как и то да има родословие.А който иска да е сигурен разбира се,че ще си вземе от развъдник,там наистина има сигурност.За някой наистина ценител на родословите, задължително от там, защото иначе върви доказвай.Аз лично ,ако не обожавах сиамските котки щях да си взема от улицата или от приют и това не защото не мога да платя за едно котенце, а по простата причина ,че за мен котката е котка.А всеки сам си решава, откъде как и защо да си го вземе.Най -важното е да си го обича от сърце и да се грижи за него.А имам въпрос към Мис Жекова, понеже Аксел е изключителен сладур и изгледах всички снимки в албума му, а аз както вече казах чакам моето котенце с каква храна да го храня? Няма ли да му навредя само с гранули, трябва ли да има и нещо друго като разнообразие като консерви и такива.Да не вземе да се запече с тия гранули...
Аватар
insane

Мнениеот Miss_Zhekova » Съб Мар 06, 2010 3:27 pm

insane, и за мен котката е котка.. Аксел също не е с родословие, кучето ми също.. предното ми куче беше от улицата също... НО принципно, ако искаш да си сигурен, че котето което си взимаш ще има тези и тези черти на характера, тези и тези черти на външния вид като порастне, трябва да го вземеш от развъдник.. така де, нали точно родословието е доказателство за произхода..
За объркания пол на котенцето... ами грешки винаги стават, а и съм чувала, че понякога е трудно да се определи пола на котето, като е малко.. нямам опит в тая област, Аксел го познах, че е мъж от малък.. понеже е интересувах.. други котки не съм преглеждала толкова обстойно :lol:
Ами я ми кажете ако две котки с родословие от една и съща порода, закупени от лицензиран развъдник имат поколение , но в домашни условия тогава мелез ли се получава? Сигурно, защото не е родено там, няма как и то да има родословие.

С развъждането на котките не съм хич запозната, но при кучетата поназнайвам нещо (поне това съм чела).. скачката (не знам дали и при котките се казва така) трябва да се документира, заснеме, опише от член на клуба на дадена порода, като с тези работи се доказва, че точно на еди кои си кученца родителите им са точно еди кои си..
Ако за две кучета от една порода, макар и с родословия, от развъдници и т.н. няма документирана скачката и присъствие на член от клуба, тогава на малките не им се издават родословия.. освен това, преди да се допуснат до разплод двете кучета преминават редица тестове (трябва да са здрави, за да нямат малките евентуално наследствени заболявания) и се преценява дали са подходящи едно за друго.. Мисля, че се избягва и оплождането на кучета с родствени връзки..
А, между другото, в самото ти твърдение има противоречие.. в случая, който даваш за пример, при който е доказано, че двете котки са от една порода, няма начин да се получи мелез, тъй като под мелез се рзбира животно от смесена порода.. просто няма да имат родословие малките, предполагам.. :)

Сега, първо много благодаря за комплимента, а в отговор на въпроса ти - попринип от ветеринар знам, че дори и за мъжко коте не е опасно да се храни само с гранули, при условие, че те са висок клас!
Аксел от отбиването си го захраних с ей това:
Royal Canin Babycat34
Изображение

А ето в тази тема съм дала съвет, направо цяла програма :mrgreen: , за храненето на коте.. 10тото мнение е моето, за което говоря..
http://kotkite.com/forums/viewtopic.php?f=10&t=1453
Там се водеше и дискусия какво точно трябва да яде малкото коте въобще.. прочети я, смятам, че ще ти е интересна. А освен гранулите не мисля, че пречи да даваш на котето, като поизрастне малко де, че то предполагам ще е съвсем бебе, някоя и друга вкусотийка.. Аз на Акси понякога му давам някое парченце мръвчица, кашкавал.. нещо от този сорт, като гледам да няма подправки разни, разбира се.. :)
Надявам се да съм ти била полезна и очаквам да представиш малкия сладур, като дойде!
Изображение
Аватар
Miss_Zhekova

Мнениеот vesi981 » Пет Авг 13, 2010 11:04 am

Моята котка изглежда по абсолютно същия начин.Има същите очички и цвят на козината.Няма много дълга козина.Знам, че всеки си има мнение но според мен твоето коте е персийско.
Изображение i L0vE My cAt
Изображение
Аватар
vesi981

Предишна

Назад към Моята котка