спластена козина -да решим проблема-моля?

Мястото за теми за вашата котка

спластена козина -да решим проблема-моля?

Мнениеот anteq » Пон Яну 18, 2010 10:29 pm

от близо месец се боря със спластената козина на котка ми-разчепквам,режа,вчесвам-а валмата сякаш растат-какво да правя?
anteq

Re: спластена козина -да решим проблема-моля?

Мнениеот котарана » Вто Яну 19, 2010 8:22 am

Препоръчвам подстрижка при ветеринар. Извършва се със специална машинка с намалени обороти, за да не скубе козината. Едната ми котка сега е подстригана и прилича на извънземно създание, но просто нямаше как. Зимната козина е много гъста и въпреки грижите, които аз полагам, /не че котката беше съгласна/, в един момент нещата станаха неуправляеми. Само като си помисля каква болка изпитва при всяко движение от сплъстената козина...
Бъди себе си.
котарана

Мнениеот iliyana_vladova » Пет Мар 12, 2010 10:32 pm

Ще кажа и аз за сплъстената козина!
Моята Берта не ми дава да я докосна с гребена! Като ме види че съм го взела ми ръмжи и бяга като дявол от тамян!
Със 300 зора-горе долу гърба и опашката ги реша ,но корема,брадата,мишничките и панталоните на задните крачета вече имат на доста места спластено.
И понеже днес беше на кастрация та с един куршум -два заека остригахме коремчето и гърдите чак до брадата.Още не е станала да я видя как изглежда,но искам да попитам :Цялата котка ли постригвате или само коремчето?Направо е ужас със това рясане!
Аватар
iliyana_vladova

Мнениеот couNTess86 » Пон Мар 15, 2010 4:24 pm

Аз пък искам да попитам колко струва туй фризиране при вет?
И може ли да стане сано ма определени места или трябжа целия да го обръсна?
couNTess86

Мнениеот martinec » Пон Мар 15, 2010 5:44 pm

Туй фризиране с още 2 малки манипулации ни излезе 30 лева :!:
Ако спльстяването позволява може да се изчистят само отделни участьци,но ако е като нашето-отива цялата козина-без опашката и главата(приличаше на малко львче :lol: ).При нас започна само на отделни места и ние ги почиствахме,но в един момент само за 2-3 дни се спласти цялата козинка-защо така и ние не разбрахме и се наложи цялостна пострижка :cry:.След 4-5 месеца заприлича пак на персийка ,но през лятото пьк не усети горещините :D
Аватар
martinec

Назад към Моята котка