кастрация на котки

Всичко за кастрирането, разгонването, развъждането на котки и раждането

Re: кастрация на котки

Мнениеот Slaveia » Съб Мар 13, 2010 7:58 am

Моята е без яка,Сузи е като човек е,само където не може да говори.Пази си коремчето.Облизала се е само от реванола ,с който я бяха намазали.Нашия проблем е ,че не иска да пишка вътре в котешката тоалетна.И понеже се притесних да не се стиска(защото се храни нормално и пие доста вода)Пуснах я навън.Седеше под прозореца и мяукаше ,че иска вънка. :(
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Slaveia

Мнениеот bonyb » Съб Мар 13, 2010 10:12 am

Здравейте! Вчера кастрирах моя Пипо. Грижа се за него 5 години. Преди месец се преместихме в ново жилище и беше доста стресиран. Преди две седмици заминахме на гости при майка ми. Нямаше кой да го гледа през тези дни и трябваше да го взема. Майка ми има 3 женски кастрирани котки и 1 мъжки, некастриран. Ненадейно Пипо нападна първо мен, после и майка ми. Беше ужасно... Спукани вени, шуртене на кръв през дупките от зъбите му...
Вчера го закарах в една клиника във Враца и после се прибрахме в "новият" апартамент.
Пипо излезе бързо от упойката. Кастрацията беше извършена в 18,00 ч. и до 23,00 вече ходеше нормално. Повърна два пъти. Тази сутрин обаче непрекъснато "преде" и тича след мен, трие главата си, тялото и опашката си в мен. Като ме види, че съм седнала, скача в скута ми и иска да го галя... Това нормално ли е след като преди две седмици така ужасяващо ме рани? Страх ме е да не ме нападне отново. Четох във форума, че marilie е имала същият като моя проблем. Marilie, моля разкажи твоят котарак нападеше ли теб и родителите ти след кастрация.
Hey, just have a look that i found managed forex trading
bonyb

Мнениеот iliyana_vladova » Съб Мар 13, 2010 11:41 am

vdvsmile,много ти благодаря за споделеното от твоя опит!
Значи Берта стана от постелята си на 12 час след операцията! Милата клатеше се насам нататън,но стана!
Поразходи се малко въпреки ,че залиташе даже ползва котешката си тоалетна която бях сложила в стаята при нея.Изобщо не докосна нито водата -нито храната ! След това бавно се премести на един рафт който е на 5 сантиметра от пода и се настани да лежи там,може би защото отгоре има друг фафт и се образува колибка!
Цяла нощ е спала без да се обади изобщо,Сутринта пак беше на рафта,но беше избутала завивката си- може би и е станало топло!Както си лежеше и сложих до нея 2-3 гранулки и тя ги хапна,поканих я и за вода но не искаше да пие!
Не сме слагали яка но поне за сега изобщо не се ближе!Като се опитам да я наместя- ръмжи! Явно я боли!
И понеже аз съм на работа се чух със свекърва ми тя каза че котката спи постоянно ,но преди малко отново е пишкала в тоалетната си и пак е легнала!Много ми е мъчно и някяк си изпитвам вина че я тормозя,но то е за добро!
Искренно се надявам да се възстанови по бързо и да няма проблеми! Довечера като се прибера ще пиша какво се случва с нея!
Много хубав ден от мене и благодаря на всички!
Аватар
iliyana_vladova

Мнениеот bobika » Съб Мар 13, 2010 1:42 pm

Един съвет: не се опитвайте да "намествате" котките си след операция. Просто най-добре е да не ги пипате изобщо тъй като не се чувстват особено комфортно. Естествено, че ще ръмжи и вие ако сте оперирани и някой ви мести напред назад няма да е приятно. Просто осигурете вода и евентуално храна, която когато котката поиска да има възможност да консумира. И без много паника, спокойно, след 2-3 дни всичко ще е ОК.
Изображение
Аватар
bobika

Мнениеот marilie » Съб Мар 13, 2010 4:36 pm

bonyb написа:Четох във форума, че marilie е имала същият като моя проблем. Marilie, моля разкажи твоят котарак нападеше ли теб и родителите ти след кастрация.

Ами не, не е нападал след кастрацията - стана по-спокоен и добър, но определено не си загуби характера. Все още много внимавам когато си играя с него, за момента в който ще му писне, ще ми се издразни, и ще ме хапне... Но той си е такъв - много 'опак характер'. Лошите спомени с дупките по краката обаче останаха в миналото. ;)
А колкото до 'странното' поведение на твоя котарак - имай търпение! Операцията е била едва вчера. Със сигурност все още не е напълно на себе си от упойката. А ще е нужно още малко време да се уравновесят нещата от към хормони. Ако е бил разгонен в момента на кастрация, поне още седмица може да проявява симоптоми, да маркира и да нервничи. После всичко ще си дойде на мястото. :)
Изображение
Аватар
marilie

Мнениеот iliyana_vladova » Съб Мар 13, 2010 8:55 pm

Здравейте!
Берта вече е по добре.Става по малко разхожда се пийва си водичка .гризка по 4-5 гранулки и пак си ляга!
Повечко спи от обикновенно,но това е нормално мисля,операцията беше вчера все пак!
Вета каза сваляне на конци 12 дни след операцията!
Не е ли малко множко!
Даже скачкаме от пода на табуретката? Да не и стане нещо? Табуретката е висока 35-40 см!
Голяма съм паника!
Аватар
iliyana_vladova

Мнениеот bonyb » Съб Мар 13, 2010 10:03 pm

И моят ПИпо цял ден спи в скута ми и преде..от време на време си лиже раничката.. Като стана да се разтъпча тръгва по мен и маука жално.. Това предполагам е нормално. Сутринта закусва една конесрвичка "Гурме". Следобяд му дадох няколко гранули за кастрирани котки, обаче малко след като ги хрусна, започна да се хваща с лапички за устата, все едно иска да извади нещо...после повърна малко слуз... За вечеря му сервирах "Уискас" - сьомга, обаче подуши и пак се върна в скута ми...Най-вероятно е нормално..все пак е операция и със сигурност го боли.-..
bonyb

Мнениеот iliyana_vladova » Нед Мар 14, 2010 6:08 pm

И мойта Бертичка спи по цял ден,пие вода и яде по малко гранулки,пооблизва си шевовете и пак се настанява да спи.
Преместих и вече котешката тоялетна на старото си място във нашата тоалетна.Още не е ходила по голяма нужда след операцията и се притеснявам,но реално какво ли пък е яла толкова 20-30 гранулки!
За разлика обаче от Пипо не ми дава нито да я галя нито да я докосна и по главичката даже-хъска ми и ми ръмжи!
Тя и по рано не беше много от галените котки -даже хич ама това ръмжане ме тревожи!
Аватар
iliyana_vladova

Мнениеот Slaveia » Нед Мар 14, 2010 10:34 pm

Сузи пък е станала ужасно гальовна по цял ден и нощ е около мен,чака само да легна и ляга в мен.
Редува се или при майка ми или при мен. На това му се вика лепнат за теб :lol:
Дечицата й(тези на снимките) преди не ги допускаше да се приближат до нея откокто ги отби,а сега ги гони да ги ближе и да ляга гушната в тях.Много ми е смешно,защото на тях им е странно понеже тя много ги биеше преди и гледат с един поглед "На тази пък какво и стана?" :D
Успешно възтановяване,искрено се надявам котаранчетата ви да са добре!
Аватар
Slaveia

Мнениеот люба иванова » Нед Мар 14, 2010 11:52 pm

Радвам се ,че нещата вървят на добре!Нека по-бързо да се възстановят!
Изображение
Изображение
Аватар
люба иванова

Мнениеот Slaveia » Пон Мар 15, 2010 7:10 am

Сетих се да ви питам имате ли наблюдение дали мъжките или женските се въстановяват по-бързо?
Защото имам планове да кастрирам мъжкия,я той е голям дивак и се притеснявам ,че няма да го удържа да кротува в дните след кастрацията :?: :?
Аватар
Slaveia

Мнениеот bobika » Пон Мар 15, 2010 7:17 am

Би трябвало мъжките да се възстановяват по-бързо, като цяло операцията при тях е не е толкова сложна, както при женските.
Изображение
Аватар
bobika

Мнениеот Slaveia » Пон Мар 15, 2010 8:40 am

Да,благодаря.Ще помисля още малко и ще видим.Аз най-много искам да го кастрирам защото нали казвате ,че стават по-кротки и гальовни.А и за здравето е по-добре.
Аватар
Slaveia

Мнениеот bonyb » Сря Мар 17, 2010 8:57 am

Здравейте! Отново се обръщам към всички за съвет!!!
За сега Пипо е спокоен, лежи непрекъснато в скута ми е преде. Иска постоянно да яде. Тича след мен и мяука жално. Преди една консерва от 400 г. я ядеше на три път, а сега яде по половин кутия. Купила съм му храна и за мъжки кастрирани котки, но е на гранули и не съм сигурна, че няма да му се отрази зле. Чела съм, че за мъжките котки не е удачно да се дават гранули..Страх ме е да не надебелее много. Има ли някаква диетчина храна и вие каква давате на вашите котки?

Do you think is it profitable that forex expert
bonyb

Мнениеот bobika » Сря Мар 17, 2010 12:18 pm

Да, ако имате възможност да го храните с КАЧЕСТВЕНА гранулирана храна, няма да му стане нищо на бъбреците.
Препоръчвам Royal Canin за кастрирани котки. Иначе е почти сигурно, че ще надебелее.
Изображение
Аватар
bobika

ПредишнаСледваща

Назад към Кастриране, разгонване, развъждане и раждане