Здравейте, търсих такава тема, но не намерих. Случаят е следният- майка ми живее в огромен парк с много котки във Франция, блоковете са разположени в този парк пълен с природа и котките си се разхождат свободно вероятно са на хора, които живеят в тези блокове и в околните къщи. Една от котките преди почти две години доведе три малки сладки котенца, незнаем дали майката има дом, но определено си ги гледаше в парка и ги криеше и понеже и давахме малко храна тя започна да ни води и малките и ние ги хранехме, малко по малко остана само едно малко коте къде отидоха другите не се знае, но той попорастна и тя го остави, а той продължи да идва и да плаче за храна. Говорили сме с организации да ги прибират или поне кастрират те казваха, че тези котки си имат собственици било проучено просто там се разхождали вечер

, колкото и да ги уверявахме, че бебетата са 100% бездомни те си знаеха тяхното, а да ги хванеш малките няма шанс те идваха да ядат само, ако се отделечим. Остана само едно коте, което мама си кръсти Рижко и си го храни всеки ден купува му храна, но не може да го вземе абселютно забранено е от хазайна

. Рижко и мама вече имат горе-долу някаква връзка, което си е напредък защото той не доближава хора, а мама вече го гали докато яде и го гушка понякога той си я чака вечер след работа до входа, тя си го храни и така стана голяма любов

. На мама и предстои да се премести в нова квартира и задължително иска да си го вземе и без това идва студ, а и тя ще живее доста по-далече не може да ходи да го храни, до тук добре обаче Рижко е много асоциално коте той не е имал контакт с никой друг човек, не е кастриран и обезпаразитен, а да го хванеш е немислимо пълен дивак израстнал под открито небе. Аз съм се опитвала да го доближа не мислимо, миналата зима беше много студено и мама понеже уж са приятели опита да го вземе и да го вкара на топло поне за вечерта... ужас

Започна да дере да скача във входа по стените да се блъска в тях ( той мисля никога не е влизал в стая) да плаче, да вие ...абе трагедия дори и на ръце не позволява да го вземе. Въпроса ми е, имате ли опит? Сблъсквалили сте се с подобно нещо? Как да го вземем?! Как ще го изкъпен идея си нямам, а той трябва и да се кастрира аз мисля, че ще изпадне в паника, ако го вземем в апартамент. Дайте идей, моля!!! Попитахме жена от организация, тя каза той никога няма да свикне и няма да бъде щастлив, той е израстнал сред природата и е щастлив навън. Да така е, но там не е само природа има и хора и коли...