Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Теми, които нарушават правилата на форума

Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот ilianak » Пет Мар 18, 2011 11:10 am

Не е необходимо да имаш само апаратура.Важното е и да можеш да работиш с нея, а и да разбираш нещо от медицина!
Отвратена съм от Централна Ветеринарна клиника, по-ужасни са и от "Токуда". Колкото в Токуда помогнаха на Андрей Баташов, но не пропуснаха да си търсят 60 000 лв., толкова и в ЦЕНТРАЛНА ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА ще Ви свършат работа, ако имате сериозен проблем. Те също не забравят да си вземат парите и то без касов бон, спекулирайки с нашето притеснение. Сигурно обикновен селски ветеринар дори и без рентген се справя по-добре от тия сноби. Пожелавам на никого да не му се налага да ги посети!!!!
P.S. според Фандъкова клиниката е създадена с Европейски помощи. интересно как биха обяснили цена на една система, която струва 1,70 лв. като консуматив, да достигне 80 лв. при тяхното "вещо" лечение.
поздрави
ilianak
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:51 am

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот Ifffka » Пет Мар 18, 2011 11:40 am

А какъв е проблема? Заради цените ли са некадърни или какво? Влизате тук, сипете обиди по клиника, която е с утвърдено име и излизате без обяснение. Освен това тези хора работят също и с американски специалисти.
Изображение
Изображение
Аватар
Ifffka
 
Мнения: 2471
Регистриран на: Сря Апр 22, 2009 11:10 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот 3apa » Нед Мар 27, 2011 12:23 am

Цената няма общо е кадърността, да ти кажа пък аз. И да, утвърдено им е името, на кожодери и некомпетентни. Относно косултацията с америкаци, как точно се потвърждава? Да не излезе, че и техните "американски дипломи" са като на Калинка от земеделското министерство?
Безспорно изключителна клиника. Страхотна апартура, страхотна обстановка, но за съжаление не това прави една клиника добра. Компетентността на лекарите с дипломи от щатите е просто покъртителна. Диагностиката под средното ниво. Основната идея на тази клиника е комерсиализъм на болките и притесненията на собствениците на домашни любимици и използването на техния лайцизъм за финасови облаги. Възмутена съм както от отношението към животните, така и от отношението към хората там. На никога не бих препоръчала да отиде там, ако има проблем с животното си. Назначават се безсмислени изследвания. А хирургията се използва като метод за диагностика, която не могат да направят при образните изследвания. За мое огромно съжаление се доверих на изпращащият ни ветеринар и отидох там за рентгенография на храносмилателна система. На нативната снимка се видяха газове в червата, които според "специалиста" там не били нормални и имало много сенки на рентген контрастни вещества, чието място не било там. Убедиха ме, че е необходимо изследване с контраст. Направихме и него. И "специалистите" бяха категорични, че се касае за чуждо тяло, което запушва червата и животинката нямало да доживее до сутринта, ако веднага не я отворят диагностично. Е, не бях чувала за диагностична лапаротомия с цел установяване на чуждо тяло в храносмилателната система. Изчаках до суутринта и посетих клиниката, в която обикновено ходим. Не бях особено изненадана, когато лекарите там поставиха диагноза още на нативната снимка. Консултирах се и със специалисти в Стара Загора. Е, мнението не беше особено различно. Касаеше се за възпаление на стомаха и червата. Чуждо тяло никой нито видя, нито въобще си помисли за такова.
Не си позволявайте лукса да измъчвате животните си излишно, само защото външния вид на клиниката е добър и апартурата е на ниво. Щом няма кой да застане и да защити налетите пари в тази клиника, със знания и умения, това, за мен, са пари, хвърлени на вятъра. И сега се опитват да си ги избият на наш гръб. Идеята на поста ми не е толкова за финансовата страна на нещата, въпреки че и това не е за пренебрегване, колкото до притесненията, които ми докараха там и до начина, по който щаха да измъчат животинката ми.
3apa
 
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Мар 27, 2011 12:20 am

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот evkatta » Пет Юни 17, 2011 12:16 pm

И аз съм на същото мнение. Правят куп безмислени изследания, с които тормозят животното и после като объркат нещата и видят, че са се поувлекли се правят на много щедри и не те таксуват по бруталният им ценоразпис. Връщат ти съсипано животно и в знак на това колко са "жалостиви" не ти вземат пари, за което си мислят, че трябва да си мнооооого благодарен. Но в крайна сметка си е точно - Гузен не гонен бяга.
Ние заведохме здрава и права котка за кастрация и ни върнаха полу труп. Дори не я и кастрираха, но затова пък какви ли не глупави изследвания са и правили и уж както котката беше с някаква инфекция, която се развила изключително бързо при тях (за една нощ), така като си я прибрахме, котката за два дена се оправи физически от тази толкова невероятна инфекция. И най-лошото е, че котката ослепя. Аз съм сигурна, че са я упоявали зверски там, за да могат да си направят всичките тъпи изследвания и ехографии. Като си я прибрахме имаше поведени на котка, която излиза от упойка, пък и за два дена на спокойствие животното се оправи, но за съжаление загуби зрението си. Никога няма да си простя тази грешка!
Съветът ми е НЕ ХОДЕТЕ В ЦЕНТРАЛНА ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА!!!!! Натруфеността прикрива, колко некъдърници има там.
evkatta
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Юни 17, 2011 11:19 am

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот semeistwo_kuchenca » Вто Юни 28, 2011 3:02 pm

дано да ослепеят децата им!0877 065 281 Да ми се обадят ако имат против,яд ме е че четох тази тема,но трябва да съществуват и такива теми...
като ми почина морското свинче преди 2 месеца го погребах и още плача за него пък си представям ако някой отвори "профилактично" котката ми.
Добре че чета преди това доста, но да не говоря голями думи понеже на всеки се случва.
.........
няма да пиша повече по такива теми.
ако прецени модератор да изтрие поста.
semeistwo_kuchenca
 
Мнения: 23
Регистриран на: Вто Май 10, 2011 10:17 am

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот di_di » Пет Юли 08, 2011 2:47 pm

В тази клиника лекуват Лъки - котето, взривено с пиратка. За сега добре се справят, така каза Ифка. Ако го спасят, много ще ми се издигнат в очите.
Аватар
di_di
 
Мнения: 2192
Регистриран на: Съб Мар 06, 2010 8:52 pm

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот baubau » Сря Юли 27, 2011 1:36 pm

Ако обичате животното си, не ходете там! Лекуват по учебник. Нямат опит, поставят тежки диагнози, предлагат рискови изследвания, за да правят опити с нашите животни и накрая, но не на последно място, имат брутално високи цени. Пазете си любимците!
baubau
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Юли 27, 2011 1:26 pm

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот ParenKashaDuha » Пет Авг 19, 2011 3:44 pm

Зная, че форумът е за котки, но и аз имам лош опит с Централната ветеринарна клиника. Кучето ми имаше инфекция на лапата. Докторът в ЦВК ми даде ценоразписа, накараха ме да подпиша информирано съгласие и ми обясниха, че ще упоят кучето. Аз се съгласих, като мислех, че ще отворят лапата. След 30 минути ми го върнаха неадекватен и казаха, че нищо му няма и няма външно тяло. Дадоха ми някакво мазило и антибиотици и казаха да отида след 1 седмица. След 2 дни лапата се поду цялата. Аз се обадих в клиниката и попитах дали това е нормално. Докторът отговори, че имало вероятност да е чуждо тяло и е добре да отида пак. Защо не отворихте лапата и не изчистихте абсцеса, АЛЧНИ НЕКАДЪРНИЦИ и ми упоихте кучето излишно?! Веднага отидох в СИНИЯ КРЪСТ. И там работят млади хора. И там техниката е на ниво. Разликата е, че персоналът е от ОПИТНИ МЕДИЦИ и хора със сърца, а не дебилно-меркантилни мошенници. Оказа се, че и антибиотика, който ми предписаха в Централната ветеринарна клиника е с 1/3 по-малко от необходимата доза. Важното е, че кучето ми го излекуваха, само дето трябваше да го оперират в Синия кръст без упойка (защото вече му бяха били такава 2 дена по-рано) и докторката и кучето ми се измъчиха. Но видях, че там поне работят професионалисти.
ParenKashaDuha
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Авг 19, 2011 3:30 pm

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот ket » Нед Фев 05, 2012 9:49 pm

Защо всичко свързвате с парите? Диагноза се поставя с диагностична апаратура а не
се ходи при врачки!
За цените мога да кажа, че не са тайна , ако някой няма финансовата възможност не отива там където му е скъпо- все едно да отидете на Малдивите и да очаквате кюфтетата да са 1лв. като на Приморско- НЯМА КАК ДА СТАНЕ.
ket
 
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Фев 05, 2012 9:39 pm

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот mimssssi » Чет Мар 29, 2012 4:03 pm

Отново повдигам темата, но ми стана интересно защо всички, които пишат против клиниката имат само едно мнение? Това ме навежда на мисълта, че това са много регистрации на един човек с цел анти реклама на клиниката.
Изображение
-Какво те кара да мислиш че хората са ужасни?
-То пък едни хора...
Аватар
mimssssi
 
Мнения: 507
Регистриран на: Пет Мар 16, 2012 2:30 pm
Местоположение: София

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот diembo » Сря Дек 12, 2012 12:50 am

за да ми прегледат кучето ( на 3месеца) трябва да платя 50лв., при условие че е по спешност. След изхождане се напъва и ака кръв. Благодаря от такива лекари.
diembo
 
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Дек 12, 2012 12:47 am

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот prikazka » Сря Дек 12, 2012 3:47 am

Напълно те разбирам,но виж ценоразписите на повечето клиники и ще видиш,че на всякъде е така.Само преглед в работно време им е 18 лв в Син кръст.а СМЯТАЙ ПО КУРСА ЗА НОЩТА?Много на вътре са се взели всички завършили лесото ми се чини,съжалявам да го пиша,но не може някой кандилкал се 4г в лесотехническия да се приравнява на лекар учил 6-7г(визирам и нашия вет,дето не беше чувал,че белите котки по-често имат глухота....) По лошото е,че повечето не им пука за животните(говоря за масовия случай,не за тази клиника),то за хората не им пука,та ние искаме за котки и кучета..Аоще по-лошо е,че тук поне имаме избор,в София,а аз помня как със спрингер спаньолката ни 3 пъти сме ходили по спешност от Берковица(дето има кучкарник с едни от най-добрите следови кучета,но не и дори кабинет)до Враца и още толкова за операции(по 200 лв) и няма кой да ти обясни нищо,че има рецидив и т.н.А при нас вета не смее да пипне,гола вода...затова ми е съвестно понякога като реагирам първично във форума с обвинения,но...Много по-лесно заспиват когато изгубят животно предполагам,от колкото човек(за което също се съмнявам,че гги притеснява...гледах в сайта на БНТ записи на Валя Ахчиева-как слагат обикновено желязо в хората,вместо титаниеви импланти...)Явно "съвест"е само дума вече..Предполагам кученцето не е добре??
Не е нещастие да се родиш сред патици, стига само да се излюпиш от лебедово яйце.. Из 'Грозното патенце" на Х.К.Андерсен
Аватар
prikazka
 
Мнения: 2271
Регистриран на: Нед Авг 21, 2011 9:00 pm
Местоположение: София,Бистрица

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот Jorjo » Нед Апр 21, 2013 7:49 am

Първата стъпка е да Ви вземат X лева за преглед. После назначават къп ненужни изследвания за да дадете още някоя стотачка. После предлагат да хоспитализират животното за да Ви одрусат с още няколко стотин. Тяхното мото е колкото повече измъчват домашния Ви любимец, толкова повече ще съдерат портфейла Ви. Може една лека настинка, която отминава сама, да Ви струва няколко хиляди.
Jorjo
 
Мнения: 2
Регистриран на: Нед Апр 21, 2013 5:57 am

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот sweety cat » Чет Окт 17, 2013 7:30 pm

Да ви кажа, много ми се искаше да мисля, че ЦВК е правилното място, когато преди няколко месеца заведох 2 малки котета, които едно момиче беше намерило на улицата и ме помоли да гледам. Котетата бяха на около 3 седмици и се хранеха с биберон. Храних ги в продължение на 5 дни и всичко беше наред, но на 6-тия ден получиха разстройство и особено едното ми се виждаше отпаднало. Отидох при лекаря, който ги беше прегледал още в самото начало в друга клиника, не ЦВК. Там поне в началото не почнаха с разговорите за пари и рекетите, а действително със състоянието на котетата, въпреки че на въпроса ми: "Няма ли да ги прегледате и да ги извадим от клетката поне", отговорът на доктора беше: "Какво да ги гледам? То е ясно". От млякото било, трябвало да се коригира дозата и ще се оправят нещата - бяха на адаптирано мляко за котета. Според този доктор "нямало нищо страшно" и котетата са здрави - преди това им бяха правили тестове, които отхвърлят сериозни заболявания - профилактично, все пак бяха от улицата. Това, което ме притесни много обаче, беше температурата на едното - 35.4 - за мен това беше страшно сериозен признак, че нещо не му е наред, но според лекаря беше от превозването с колата, въпреки че бе в разгара на лятото.
Попитах нямат ли стационар и не може ли котетата да останат под наблюдение, докато се стабилизират, но бях категорично отрязана, че на здрави котета не им се полага. Трябвало просто да се хранят правилно.
ОК, взех ги с мен, обаче по пътя не ми даваше спокойствие тая ниска температура и директно отидохме в ЦВК. Вече беше късно през нощта и те не пропуснаха да отбележат още от вратата колко им е таксата в този час на денонощието. Бутнаха ми един формуляр с куп глупости, които трябваше да подпиша, за да се стигне до преглед, а аз само се обръщах към клетката със страх от ниската температура на котето и ценното време, което се губи в глупости, които могат да се оправят и след това. Всяка втора дума беше ПАРИ!
Лекарите бяха с ледени изражения и след като им попълнихме формулярите, най-после се озовахме в кабинета за преглед, където ни беше хладнокръвно обяснено, как ако момичето, което ми е дало котетата, не отиде да плати до следващия ден наобяд дължимата сума, котетата ще бъдат евтаназирани, защото така било най-хуманно!!!! Шефовете иначе щели да се карат защо са правени изследвания, които не са финансово покрити. Казаха го без изобщо да трепнат, от което ми стана ясно, че това е масова практика. Попитах ги дали няма начин да ни ги дадат, дори стопанката да реши да ги изостави и да ги гледам, докато намеря на кого да ги дам... каквото и да е, само НЕ ДА УБИВАТ ЗДРАВИ КОТЕТА САМО ЗАЩОТО НЕ Е ПЛАТЕНА БЕЗУМНАТА ИМ ТАКСА?!??????? Как не ги беше срам да ми го кажат това... не ги беше! Също така не скриха и че това е един вид наказателна мярка за това, че не сме платили - НЯМА ПАРИ, НЯМА КОТЕТА!
Забраних да правят каквото и да е, дадох всичко, което имах в себе си и само се молех да не направят нещо толкова ГАДНО И ПРЕСТЪПНО...
Продължих да се информирам за случая по телефона. Оказа се, че след като момичето се появило и платило дължимата сума, са започнали с куп изследвания и "лечения" на нещо, което така и не разбрахме какво е, защото версиите постоянно се сменяха. Уж всичко беше наред, уж всички "лоши тестове" бяха отрицателни и изведнъж ни беше казана диагнозата "Панлевкопения" - котешка чума!!!!
На въпроса откога е това и защо чак сега се установява след всички тестове, отговорът беше, че са се разболели преди няколко дни (т. е. по мои изчисления, в клиниката!). Няма да разтягам с повече ненужни подробности. И двете котета умряха. Аз си мислих, че ги спасявам, като ги заведох там, може би трябваше да послушам първия лекар, а може би постъпих правилно. Не знам. Знам само, че тия лекари не заслужаваха НИТО ЕДНА СТОТИНКА.
Искам да им кажа, в случай че четат, ВИЕ НЕ СТЕ ХОРА, НЕ СТЕ И ЖИВОТНИ ДОРИ. Животно не би се отнесло така към вас, БЕЗДУШНИ ИНТЕРЕСЧИИ ТАКИВА!!! Вие нямате душа, защото мозъкът ви е пропит от пари. Отнехте живота на 2 невинни същества, които бяха много по-ценни от празните ви души. Те искаха да живеят и се бореха, напук на алчността ви!
Дори инфекцията да не е дошла от вас, ВИЕ В ОЧИТЕ МИ ЗАЯВИХТЕ ХЛАДНОКРЪВНО, че ще ги УБИЕТЕ! Не ви пукаше за тях и предпочитахте да ги няма.
Не знам как спите и как живеете.
sweety cat
 
Мнения: 6
Регистриран на: Вто Окт 16, 2012 6:27 pm

Re: Централна Ветеринарна клиника = некадърност

Мнениеот sharanche » Чет Окт 17, 2013 10:45 pm

Наскоро имаше болни котета и при мен и аз мислех да ги водя точно там, защото ми е сравнително близко, но цените ме отказаха, явно е било за добро, макар че за жалост едното коте умря. Една приятелка с дълъг опит с котки и кучета и без това ме разубеждаваше въобще да ги водя по доктори, защото тя много се е напатила точно от такива случки, когато коте с нищо и никаква настинка или нещо друго дребно, което ще мине от само себе си или с нейните вече огромни познания може да го оправи и без некадърен лекар, умира от вирусно заболяване, пипнато в клиниката.

Но след това, което прочетох тук, дори и наистина да се налага да водя животно по доктори, няма да е в ЦВК, дори и парите да не са проблем. Ако нещо не бъркам, тарифата им за домашно посещение (само посещението, без прегледа и манипулациите, които се заплащат отделно) беше 50 лева, което е безсрамно много, при положение, че съм на няма и 10 минути от тях.
Кучетата си имат господар, а котките - обслужващ персонал.
sharanche
 
Мнения: 818
Регистриран на: Пет Яну 11, 2013 9:54 pm

Следваща

Назад към Проблемни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта